WELCOME
"Κάνε από τη Γορτυνία φίλο και στο χέρι κράτα ξύλο"

Παροιμία !!
Παρουσίαση Βιβλίου - Χάρη Κανδηλώρου Print

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

21:00 μμ.

 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ 

MABRIDA SOFIANOS

ΚΟΡΩΠΙ

 Παρουσίαση βιβλίου του Χάρη Κανδηλώρου

«Το Πέρασμα -3 Μονόπρακτα»

 ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΩΔΩΝΗ»

 Ομιλητές:

Φοίβος Καρζής Μαρία Λάζου

 Αποσπάσματα θα αποδώσουν οι:

Μιχάλης Μητρούσης, Φαίδων Σοφιανός, Τζούλη Τσόκλα, Ευγενία Μωράκη

 ========================================================

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ» τον Μάιο του 2010 το βιβλίο του Χάρη Κανδηλώρου «Το πέρασμα - Τρία μονόπρακτα».

kandiloros_harisΟ συγγραφέας είναι γιατρός ενδοκρινολόγος, κατάγεται από την Δημητσάνα και είναι εγγονός του λόγιου Τάκη Κανδηλώρου. Αυτό φαίνεται ότι είχε σαν συνέπεια εκτός από την ιατρική του δραστηριότητα να τον οδηγήσει και στην λογοτεχνία.

Πριν από 100 χρόνια ο παππούς του Τάκης Κανδηλώρος, παράλληλα με την δικηγορία και δημοσιογραφία, είχε και αυτός ασχοληθεί με την συγγραφή κυρίως ιστορικών κειμένων. Τώρα ο εγγονός του λέει «Η χαρά της συγγραφής είναι από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις που μπορεί να έχει ο άνθρωπος».

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος πρόκειται για τρία θεατρικά μονόπρακτα, τα οποία πραγματεύονται την δυσκολότερη στιγμή του ανθρώπου, που είναι η μετάβαση από την γήινη διάσταση σε μια άλλη ... Αυτό γίνεται με μικρές δόσεις χιούμορ, κάτι που κάνει τα έργα ευανάγνωστα.

Στο πρώτο έργο, που έχει τίτλο «Δέκα λεπτά» πραγματεύεται τον φόβο του ανύπαρκτου κινδύνου, στο δεύτερο με τίτλο «Ήθελα κάτι να σου πω», τον τρόμο του επικείμενου θανάτου και στο τρίτο με τίτλο «Θυμάσαι το ποτάμι» μια συζήτηση στον Άδη.

Ο φόβος του θανάτου, ο θάνατος κατά πρόσωπο, η διαχείριση του «μετά», θέματα επίκαιρα ανά τους αιώνες. Προσφιλές πεδίο αναζήτησης κι αντιπαράθεσης φιλοσόφων, θεολόγων, επιστημόνων, κι όμως ανοικτό και στον κάθε άνθρωπο, ακόμη κι αν θα τολμήσει να αντικρίσει τα ερωτήματα  λίγο πριν το τέλος

Ο ίδιος ο συγγραφέας λέει: «Τα κείμενα αυτά αφορούν όλους τους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος να ξορκίσεις τον φόβο του τέλους είναι να τον μελετάς. Εξ άλλου ποιός μπορεί με σιγουριά να πει ότι είναι τόσο κακή η μετά θάνατον κατάσταση;».

Είναι η πρώτη φορά που ο Χάρης Κανδηλώρος εμφανίζεται με την ιδιότητα του συγγραφέα σε «λογοτεχνικά χωράφια» και μάλιστα σ’ ένα ιδιαίτερο είδος που είναι το θεατρικό κείμενο.

Ποιά θα είναι άραγε η επόμενη κίνηση; Ο συγγραφέας ελπίζει ότι κάποια στιγμή τα κείμενα θα ζωντανέψουν επί σκηνής!

Ένα όμορφο μικρό βιβλίο από τις εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ» με καλαίσθητο εξώφυλλο της ζωγράφου Κάτιας Βαρδουλάκη, που κυκλοφορεί στη σειρά «Νεοελληνικό Θέατρο».

kandiloros_vivlio

=========================================================

Πως θα πάτε στον Πολυχώρο «MABRIDA SOFIANOS»

Τον Γιατρό Ενδοκρινολόγο Χάρη Κανδηλώρο τον βρίσκετε και εδώ.

  


Arcadians
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.