WELCOME
"Δημητράκη.
Εκάμαμε πλέον τα μάτια προσμένοντάς σας. Αδελφέ, κινήσου και βάλε μπροστά όλους τους επαρχιώτας και έλα. 24 Μαρτίου 1824. Εκ Τριπόλ."
Θ.Κολοκοτρώνης
Οι Δρόμοι ...της Φωτιάς Print

Η Αρκαδία, τόπος φημισμένος στα πέρατα του κόσμου, που δεν σκιάχτηκε βαρβάρους, με την ένδοξη ιστορία της, μπαρουτοκαπνισμένη όσο κανείς άλλος τόπος της επικράτειας, ένα εχθρό έχει ….τις λακκούβες στους δρόμους. Μπορεί να γλυτώσαμε από τους Τούρκους, στο Βαλτέτσι και στη Καρύταινα και στη Ντρομπολιτσά και παντού αψηφήσαμε το θάνατο, από τις λακκούβες όμως που παραμονεύουν σε κάθε στροφή του οδικού δικτύου δεν γλυτώνουμε !!

Κάθε πέρσι και καλύτερα λέει ο σοφός λαός, έχοντας μάλλον κατά νού αυτές τις σύγχρονες παγίδες θανάτου. Στη βαρυχειμωνιά κρύβονται από τα χιόνια και τους πάγους, όταν αρχίζει όμως δειλά-δειλά να βγαίνει ο κούκος, να έρχεται η καλή άνοιξη, έρχονται και τα βάσανα για τους οδηγούς, τους σύγχρονους ήρωες της καθημερινότητας.

Οι δρόμοι του δικτύου εγκυμονούν κινδύνους σοβαρότατους, ψαλίδια και αμορτισέρ σπασμένα, λάστιχα σκασμένα και άλλα ωραία και θαυμαστά. Οι οδηγοί κάνουν αγώνες σε rally με την αδρεναλίνη στα ύψη όταν βγαίνουν να πάνε στις δουλειές τους.

Οι δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι να δώσουν λύσεις, σύμφωνα με το νόμο, οι περισσότεροι δρόμοι είναι χαρακτηρισμένοι νομαρχιακοί !! Η Νομαρχία έχει τη καλή διάθεση, πόρους όμως δεν έχει, η Περιφέρεια που έχει πόρους μάλλον θα προτιμήσει τη διάνοιξη της σήραγγας για τη παράκαμψη της Δημητσάνας !! Σύμφωνοι, καλή είναι η σήραγγα και θα λύσει πολλά προβλήματα κυκλοφοριακά στη περιοχή, η ιεράρχηση όμως των προβλημάτων ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Όλο το χειμώνα που τα μηχανήματα της Νομαρχίας δούλευαν με ζήλο να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς από τα χιόνια, παρατηρήσαμε ότι η δύσκολη αυτή δουλειά γίνονταν με μηχανήματα απηρχαιωμένα, ακατάλληλα για τον εκχιονισμό με αποτέλεσμα οι δρόμοι σήμερα να μοιάζουν με τοπίο βομβαρδισμένο από ….μετεωρίτες. Το σύνηθες είναι να υπάρχουν “βούρτσες” που να μη “γδέρνουν” το δρόμο και όχι βαριά οχήματα γκρέιντερ που τον καταστρέφουν.

Κυρία Περιφερειάρχη, κύριε Νομάρχη, κύριοι Δήμαρχοι, ας οργανωθούμε, η ισχύς εν τη ενώσει που έλεγαν και οι προγονοί μας. Κάπως έτσι λύνονται και τα προβλήματα, με ενότητα και καλή διάθεση. Τι ζητάμε; να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και στις δουλειές μας με ασφάλεια. Αν είχαμε κάρα και άμαξες θα σας ζητούσαμε να αναδείξετε την 5η Μυκηναϊκή οδό !! Αν συνεχιστεί βέβαια αυτή η κατάσταση στους δρόμους θα γλυτώσουμε και τα τέλη κυκλοφορίας, τα κάρα πληρώνουν φόρους;

Α.Κ.Β  

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.