WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Θεσσαλονίκη-25 Μαρτίου 1821 Print

Την Τρίτη 22/03/2005 στο αμφιθέατρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στις 21.00 μ.μ η Ένωση Αρκάδων Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821, παρουσίασε τον κ. Παυλόπουλο Κώστα με τη χορωδία του όπου ακουστήκαν δημοτικά τραγούδια κάτω από έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Η βραδιά ήταν συγκλονιστική και η συμμετοχή του κόσμου εκπληκτική.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου γιατρός κ. Χρουσαλάς Γιώργος, αυθεντική Αρκαδική μορφή, μας έκανε περήφανους, όχι μόνο με το λόγια του αλλά και με τα τραγούδια του. Ο νόστος για τη γενέθλια Αρκαδική γη απλώθηκε σαν μεγάλη βελανιδιά και σκέπασε τον ουρανό της πόλης.  

Την εκδήλωση από το αμφιθέατρο θα δείξει το τηλεοπτικό κανάλι ALFA το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του κ. Οικονομέα.      

Την Πέμπτη 24/03/2005  η κρατική ΕΤ3 στις 11.00 π.μ παρουσιάζει στην εκπομπή της κ. Μάνης τον πρόεδρο τον Αρκάδων Θεσσαλονίκης γιατρό κ. Χρουσαλά Γιώργο , τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα και τον ερευνητή παραδοσιακής μουσικής κ. Παυλόπουλο Κώστα.

 Η εκπομπή παρουσιάζεται στα πλαίσια της Εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 και είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στην Αρκαδία με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον σύλλογο “Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ο Πάνας” υπό τη διεύθυνση του κ. Παυλόπουλου Κώστα.

Α.Κ.Β

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.